Sator Holding b.v. heeft overeenstemming bereikt over de overname van deze groothandelsbedrijven.

Sator Holding b.v. heeft overeenstemming bereikt over de overname van deze groothandelsbedrijven.

Automaterialen Vink is gevestigd in Alkmaar en telt vijftien medewerkers. Paul Vink, directeur/eigenaar van het bedrijf , blijft als commercieel manager aan het bedrijf verbonden. “De verkoop aan Sator is een logische stap in de ontwikkeling van ons bedrijf. De tendens van schaalvergroting en samenwerking is niet te stoppen. Wij hebben er echt zin in om deel uit te maken van een sterke landelijke aanbieder”, aldus Paul Vink.

Leo de Groot Partscenter is vanouds gevestigd in Hillegom en Haarlem. Het bedrijf telt vijftien medewerkers. Naast de levering van een breed assortiment onderdelen biedt het bedrijf ook technische service op het gebied van cilinderkop revisie en radiateuren reparatie. Directeur/eigenaar Michel Chaudron blijft verbonden aan het bedrijf en zal een rol gaan spelen in de nieuwe organisatie van Sator’s eigen grossiersnetwerk. “Ik zie de grote veranderingen in de markt als een enorme uitdaging. De schaalvergroting waarvan we nu deel uit gaan maken, maakt ons een betere aanbieder naar al onze afnemers”, aldus Chaudron.

De overname kwam tot stand na een dialoog tussen Sator en beide bedrijven waarbij duidelijk werd dat deze vorm van “voorwaartse integratie” voor de hand liggend was voor beide partijen. “De overnames passen binnen de plannen die wij op 11 april van dit jaar bekend maakten. We streven nog steeds naar een landelijk dekkend netwerk van 75 vestigingen en zowel Vink als Leo de Groot helpen ons een forse stap in die richting te zetten” aldus Adriaan Roggeveen, van Sator Holding.

Closing
Partijen streven ernaar de transacties uiterlijk 31 maart 2015 af te ronden. De vereiste meldingen en adviesaanvragen bij de ACM (Autoriteit Consument & Markt) en werknemersvertegenwoordigingen zijn in gang gezet. Met het boekenonderzoek is eveneens een aanvang gemaakt.

Over de acquisitieprijs worden geen mededelingen gedaan.