Nieuws en pers

Versterking netwerk in België met overname Autostop Leuven

Van Heck Interpieces (behorend tot Sator Holding) heeft met de aandeelhouders van Autostop Leuven N.V. overeenstemming bereikt over de overname van het bedrijf.

Autostop Leuven is marktleider in de regio met een sterke vestiging aan het Kareelveld in Leuven. Het bedrijf werd in 1960 opgericht en telt 15 medewerkers waarmee het een grote professionele klantenkring bedient met automaterialen, banden, gereedschappen en werkplaatsuitrusting.

In een brief aan de afnemers schrijven Dirk en Marc Minnoye, het directie team van Autostop Leuven, “Trots te zijn op de totstandkoming van deze overname omdat wij daarmee de vertrouwde kwaliteit en service niet alleen op een hoog niveau kunnen continueren, maar de komende maanden nog verder kunnen verhogen”.

Sator directielid Adriaan Roggeveen: ”De overname van Autostop Leuven is voor ons erg belangrijk als eerste stap in het proces van voorwaartse integratie dat wij ook in de Belgische markt willen realiseren. In de komende tijd zullen wij nog een paar strategische overnames bekend maken waarmee we ons oorspronkelijk plan van grootschalige vestigingen met een goede landelijke dekking rond de grote steden dicht gaan naderen. Overigens passen zelfstandig opererende groothandelsbedrijven perfect in zo’n netwerk op basis van een
Full Force Partner overeenkomst waarmee zij op basis van gelijkwaardigheid kunnen samenwerken met ons eigen netwerk

Ludo Schulpé, directeur van Van Heck Interpieces “Inmiddels overweegt een groeiend aantal groothandelsbedrijven hun activiteiten aan ons over te dragen en daarmee op te gaan in ons netwerk van grote potente vestigingen. Er ontstaat daardoor een win-win-win situatie waarbij alle betrokkenen belang hebben. Het service aanbod aan de autobedrijven zal daarmee groeien naar een niveau dat tot voor kort voor onmogelijk werd gehouden. Daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de efficiency in de werkplaats. Zonder die toegevoegde waarde is de rol van de groothandel overbodig”.